Соработка на спелеолози од СК Златоврв – Прилеп и Bottom Time – Охрид

Спелелолози од Спелеолошкиот клуб Златоврв – Прилеп и од Bottom Time – Охрид, изминатиот викенд на западните падини на Галичица вршеа спелеолошко истражување и тренинг/обука на спелеолошки техники.

Во околината на с.Трпејца првично беше истражувана ново откриена пештера – Роденденска Пештера, а на брегот на Охридското Езеро беше изведена вежба и обука на техниките на единечно јаже.

Покрај тоа беше посетена и пештерата Мечкина Дупка.

Од СК Златоврв – Прилеп учествуваа Марјан Темовски и Дарко Јованоски, додека од Bottom Time – Охрид Александар Булески и Никола Паскали.

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.