Соработка на спелеолози од СК Златоврв – Прилеп и Bottom Time – Охрид

Спелелолози од Спелеолошкиот клуб Златоврв – Прилеп и од Bottom Time – Охрид, изминатиот викенд на западните падини на Галичица вршеа спелеолошко истражување и тренинг/обука на спелеолошки техники. Во околината на с.Трпејца првично беше истражувана ново откриена пештера – Роденденска Пештера, а на брегот на Охридското Езеро беше изведена вежба … Повеќе

Petzl совети за заштита на вашата опрема

Со цел да помогне во продолжувањето на животниот век на вашата опрема, Petzl објави информативно PDF. Текстот насловен “Tips for protecting your equipment“ има 22 страни на кои се претставени совети за заштита на вашата опрема. Меѓу советите има такви како на пр. да не ја миете опремата со силен … Повеќе