Астронаути во пештерите на Сардинија!

Астронаутите Мајк Финк, Ендрју Фjустел (NASA), Андреас Моgенсен (ESA), Николај Тиконов (Roscosmos), Соичи Ногучи (JAXA) и Дејвид Сан-Жак (CSA) како дел од проектот CAVES 2012 (Cooperative Adventure for Valuing and Exercising human behavior and performance Skills), ќе престојуваат 6 дена во пештерите на Супрамонте во Сардинија почнувајќи од 07 септември. … Повеќе